Боите во вашата канцеларија можат да постигнат повеќе отколку да го направат поп! Плановите за засенчување на вашата состојба ја надополнуваат вашата слика, како и значително влијаат врз профитабилноста на работниците, инспирацијата и воопшто. Разгледајте ги овие обрасци кои ќе ви помогнат да ја карактеризирате состојбата на вашата канцеларија за приближно долго време.

 

Ултра виолетова: Направете објава со Pantone’s Colour of the Year — ултра виолетова. Мисла за божествена сенка на виолетова, тоа е интензивна, неверојатна и носи чувство на сигурност и виталност во секоја просторија. Без оглед на тоа дали вашиот простор е непристрасен или раскошен, оваа нијанса е доволно флексибилна за да оди со кој било план за засенчување и може да се искористи во асортиман на парчиња нагласи.

 

Редовни тонови: Со биофилен план, развојна шема која ги спојува делови од нормалниот свет во склопуваната состојба на најсовремената работа, не е ништо неочекувано богатите, природни тонови да се најдат во мешавина од канцелариски простори. Кога вклучувате зелена боја со општата мешавина од каша, можете да направите олеснителна состојба што им овозможува на работниците да останат ангажирани и ефективни за времетраењето на денот. Некаде тен и темна боја, прилагодени со кул блуз, можат да одат далеку во правењето на неразвиена, модерна околина.

 

Деликатни пастели: Поединци и здруженија преземаат умерен начин на живот, како што се и начините на засенчување! Основни, тивки бои, слични на песочна розова и темна бисерна, соработуваат за да направат врвен, мирна состојба што напредува во оживување и развој.

 

Темно е назад: Многумина избегнаа да користат темнини во внатрешната структура, но сите темни простории се во скок. Засенчување се смета како апсолутна неопходност имајќи го предвид фактот дека тој пријатно се совпаѓа со асортиман на предмети, примери и материјали. Од подот до покривот, темната може да ја направи секоја работна околина да изгледа мазна, умешна и доминантна.

 

Од интензивни бои до кратковидни нијанси, моделите на тековната година може да направат вашето здружение да се држи надвор додека ја подобрувате профитабилноста и ги надградувате умовите! Во деловните канцеларии на околината, не можеме да приклучиме само на дел од новите коси бои, покрај оние што одговараат на вашата слика. Без оглед на тоа дали треба да направите посипете на делителот или да вклучите брилијантни достигнувања со нашето определување на текстури и корици на раздвојувачите, неопходно е да ја пресликате вашата лична асоцијација преку примери, материјали и особено засенчување.

Боите влијаат врз сите нас. Тие доставуваат (сублиминално) чувства и чувства кај секоја личност. Не е големо изненадување што организациите и креаторите трошат огромни мерки на готовина за да ги лоцираат точните бои за нивните артикли и продавници. Ова ќе им гарантира на клиентите да останат подолго во тие продавници и, уште поважно, да купат. На сличен начин, правилните мисли за засенчување на канцелариите и ефикасно одбраните бои за канцелариски бои можат да помогнат во „добредојде, инспирација и оживување“ на земјата. Ова, на тој начин, може да помогне во зголемување на ефикасноста и да ги укине зделките.

 

Многу истражувања се насочени кон влијанијата на специфичните бои за канцелариски бои врз рутинските канцелариски вработувања како компонирање, уредување, подигање на телефон, снимање и така натаму. Истрагите исто така беа насочени да се види ефектот на одбраните мисли за засенчување на канцеларијата врз просперитетот, ефикасноста, извршувањето и исполнувањето на работникот. Целта на секое од овие испитувања е да се лоцираат најдобрите бои и планови за канцелариски бои кои можат да го подобрат специјалистичкиот просперитет и извршување, особено во ограничените канцелариски места. Секоја истрага демонстрираше поврзаност помеѓу темпераментот на работниците и мислите за засенчување на канцеларијата.

 

Еве неколку совети од мастер креатори и терапевти за засенчување за да изберете точни бои за канцелариска боја.

 

Размислете за плановите за неутрални бои во бизнисот – најсоодветни за оригинални организации. Така, жителите на просториите на работното место ќе одлучат и за боите на работното место зависно од нивниот карактер. Во случај да сакате да пренесете чувство на виталност на стилскиот изглед, изберете топли и живи бои како жолта, портокалова и слично, имајќи предвид дека тие не се надмоќни. Специјалистите за засенчување на фенг шуи во најголем дел сугерираат светлосни нијанси на жолта боја за работните места, бидејќи овие се корисни за инвентивноста и проблемите поврзани со информации. За мирни влијанија, специјалистите предлагаат нијанси како сино-зелена и слично. За работните места што ги користат планерите, авторите и така натаму, може да се изберат нијанси како жолта, портокалова и црвена боја. За специјалистите, користењето на тивки тен, тен и сиви помагаат да се ниша психата и дополнително помага во фиксација. Поладите бои како сина и зелена се сметаат за вознемирување на вработувањата, како оние на правен советник, книговодител и слично, бидејќи тие помагачи го поткрепуваат немоќниот и тивко.

Размислете за достапноста на просторијата За места во канцелариски простор, може да се изберат бои за канцелариски бои, како бела, беж и слично, особено за покривите, бидејќи тоа може да помогне да се замисли поголема просторија. Од друга страна, потемните бои се совршени за огромни канцелариски простории бидејќи овие можат да ја направат просторијата да се намали и пријатно.

 

Фокусирајте се на потопување на засенчување Терапевтите во боја како Ангела Рајт дополнително се грижат за потопување на засенчување, за разлика од самото засенчување. Ова значи дека силата на засенчување е фактор што во најголем дел влијае врз извршувањето на работникот и врз однесувањето, а не врз самата нијанса. По овие линии, цврстото и раскошно засенчување ќе оживее додека полесен засенчување со пониско потопување ќе се смири.

 

Пријавете го овој оглас

 

Во моментов, нека научиме за некои неверојатни мисли за засенчување на канцелариите, како што препорача Ангела Рајт и како тие ни се нишаат:

 

Син го оживува умот – Ангела Рајт препорачува употреба на сина боја за работни места вклучени книговодители или различни експерти кои треба да прават многу умствени работи. Во секој случај, Анџела сугерира користење на сина боја со попрскувања од портокал за да се помогне да се балансира работата на умот и да се додаде допир на чувство во стилот.

 

Yellowолтата ги оживува емоциите – Оваа идеалистичка засенчување прави совршени бои за канцелариски бои, затоа што ја анимира совеста исто како и душата. Совршено е за модарите и различните територии каде се бара иновативност.

 

Зелената е за рамнотежа – Користете зелена боја во мислите за засенчување на вашата канцеларија, особено кога готовината ќе се менува рацете одеднаш. Зелената носи изедначување, тивка и утеха.

 

Црвени ефекти на телото-црвено помага да се покаже физички квалитет и надградба. Совршено е за центри за рекреација, работни места каде што привремени работници и развивачи работат или се среќаваат со клиенти и различни простори каде на некој им е потребна социјална или лабава средина.

 

Значителен фокус е да се потсетиме при изборот на бои за канцелариски бои

 

Нема никакви основни бои за канцелариски бои Тоа е средството со кое ги користите.

 

Изберете на кој дел ви требаат боите за да влијаат: Умот / телото / рамнотежата / чувствата.

 

Изберете одредена нијанса и потоа изберете колку исклучително или смирено натопено ви треба за да бидете.

 

Боите не постојат во изолација Тие работат најдобро кога се опфатени со различни бои.

 

Овие се неколку врвни бои за канцелариски бои и мислите за засенчување на канцелариите кои ги поддржувате духот на работниците и ги подобрувате вашите зделки.